Így űzd el a galambokat otthonodból – megoldás a madárháló!

Végleges megoldás galambok ellen a madárháló

Ha van valami, amit az ember soha senkinek nem kívánna, az az erkélyre vagy teraszra betelepedett galambok, melyek nem csak zavaróak és sok koszt csinálnak, de az egészségre is veszélyesek. Távol tartásukra számos módszer létezik – az egyik legnépszerűbb a galambháló felszerelése.

Egy védett hely, ahol kényelmesen tudnak ücsörögni, sőt, fészekrakásra is kifejezetten alkalmas. A galambok számára ezt jelentik az erkélyek és teraszok egy panelrengetegben, de a nagy irodaházak és a közintézmények is ilyenek.

 

Valójában nem hibáztathatjuk őket helyválasztásuk miatt, viszont tehetünk az ellen, hogy nálunk telepedjenek le, soha többé ne térjenek vissza hozzánk, és keressenek más helyet fiókáik kikeltéséhez.

 

Galamb az erkélyen

 

Mi az a madárháló?

Valójában pontosan azt jelenti, ami a nevéből is következik: madarak, galambok elleni hálóról beszélünk, melyet kifeszítve garantáltan egyetlen madár sem jut majd be a teraszra vagy erkélyre.

 

A teljes nyitott felületet lezárja, így komplett mechanikai védelmet biztosít. A felhelyezett anyag vékony, az időjárási viszonyoknak ellenálló, szintetikus szálakból álló, a kilátást sem zavaró csomózott háló.

 

A rajta levő lyukak mérete is változó, galambok távoltartásához egy átlagos 5 X 5 cm méretű szükséges, de van kisebb, vagy nagyobb lyukakkal ellátott háló is. Felszerelhető az erkélyeken és teraszokon kívül loggiákra, légaknákra, gangokra, de akár belső udvarokra is, ha éppen onnan szeretnénk örökre száműzni a madarakat. Iskolákban, óvodákban, irodaházakban is megfelelő megoldást nyújt. Valójában bármilyen nagy nyílás elé tehető, ahová megfelelően lehet rögzíteni.

 

Miért jó megoldás ez?

 

Mivel a hálót alig lehet látni, nem árnyékol, és nem zavarja a kilátást, valójában a felszerelése után annyi lesz a változás, hogy nem kell többé a galambok társaságát „élvezni”, sem ürüléküket takarítani.

 

A madarakban sem tesz kárt, mindössze fizikailag nem engedi, hogy berepüljenek az erkélyedre.

Ezek után még egyszer utoljára kell feltakarítanod és fertőtlenítened az erkélyedet, (vagy ezt ránk is bízhatod), ezután többször garantáltan nem találsz majd ott fertőzéseket hordozó madárürüléket. A galambháló felszerelésével nem csak esztétikailag, de higiéniai szempontból is sokat teszel életteredért.

Különösen akkor fontos ez, ha kisgyermek vagy idősebb ember is él a lakásban, hiszen az ő szervezetük érzékenyebb a fertőzésekkel szemben.

 

Hogy szereld fel a madárhálót?

 

 

Ehhez mindenképpen szakember segítségére lesz szükséged, mivel ezeket egyrészt magasra kell felszerelni, másrészt pedig külön eszközöket kell beszerezni hozzá: dübel, kampó, drótsodrony, polietilén madárháló…

 

Cégünk teljes körű megoldást biztosít a madárháló felhelyezésére. Valójában csak egyszer kell végigcsinálni a felszereléssel kapcsolatos folyamatot, hiszen garantáltan hosszú évekig véd majd a nem kívánt tollas betolakodóktól ez a szerkezet.

 

Ha sikerült kiválasztanod a megfelelő lyukméretet (3, vagy 5 cm) és nagyságot, mi néhány óra alatt a kért helyre varázsoljuk a madárhálót, és azonnal élvezheted a madármentes életet!

 

 
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Share This