Galambhálók

A különféle galambháló típusokat többféleképpen csoportosíthatjuk:

Lyukméret, Anyag, Szín

Lyukmérete alapján két fő galambháló lyukméret létezik: 3 cm, és 5 cm. A kisebb lyukméret a kisebb testalkatú madarak ellen alkalmazható hatékonyan, még a nagyobb a min. galamb méretű szárnyasok ellen. Szín alapján világos zöld (perlon háló), vagy világos barna (poliamid háló) színű a legelterjedtebb, de kapható feketében is.

Anyaga szerint: Horganyzott fém háló, ez ált. 1 X 10 m- s tekercsben kapható, és kissé merev, de időjárásálló. A poliamid galambháló UV álló anyagú, és vékonysága miatt alig látható, így jól alkalmazható erkélyeknél. Elsősorban nagy, függőleges kiterjedésű felületek levédésére használjuk.

Rögzítésük: A Horganyzott hálót dróttal lehet összefogatni, azonban ez az erkélyekre kevésbé alkalmas, mivel zavarja a kilátást. Így ezt a fajta madárhálót a függőleges homlokzati részeken alkalmazzák, de már eléggé kiszorította a poliamid háló. Mivel az univerzálisabb. A poliamid madárhálót a falba fúrt dübelezett kampókhoz rögzíthetjük, vagy egy drótkötél keretet építünk. Elterjedt megoldás még a fa cserépléc keret felfúrása, melyhez szögeléssel rögzül a háló. Néha kívánságra ablakot, vagy nyitható részt is szeretnének a tulajdonosok. Természetesen ez is megoldható, de bonyolultabb.
 
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Share This