Miért van szükség galambriasztó használatára?

Miért van szükség galambriasztó használatára?

A galambriasztó, vagy galambtüske önmagában lehet nem tűnik egy szimpatikus lépésnek a galambokkal szemben, de sajnos a galambok közelsége sok épület-problémához, sőt súlyos betegségekhez is vezethet. Amellett, hogy a mindennapokat is megnehezítheti az állandó takarítás, a távol tartásukra különböző módszerek kikísérletezése is megkeserítheti az életünket.

Milyen betegségeket terjesztenek a galambok?

A galambok ürüléke amellett, hogy nem szép látvány még számos nem kívánatos mellékhatással és betegséggel is jár, ami szélsőséges esetben akár a megvakuláshoz, illetve súlyos légzőszervi panaszokhoz is vezethet. Ezeknek a veszélyeknek a legjobban kitettek a gyengébb immunrendszerrel rendelkezők, főleg idős emberek vagy kisgyerekek. Nem árt tehát odafigyelnünk a környezetünkre és elkerülni a lehetséges kockázatokat. A teljeség igénye nélkül a galambürülék a következő betegségtípusokat okozhatja:

Papagájkór: A papagájkór, másik nevén Ornithosis a nevéből is kitűnik, hogy madarak terjesztik és különösen idősebb emberekre veszélyes. Tünetei között lehet a hasmenés, súlyosabb esetben tüdőgyulladás is és nem ritka a halálos áldozat sem.

Szalmonellafertőzés: Szintén állati eredetű és emberre igen veszélyes betegség, ami lázzal és hasmenéssel jár, gyakran a nem megfelelően tárolt állati származékok okozzák közétkeztetésben, de a galambok ürüléke is terjeszti.

– Hispoplasmosis: A súlyos légzőszervzi gondokkal járó betegséget az ürülékben található gombák okozzák.

A fentiek tükrében a galambok után maradó szennyezés veszélyes hulladéknak minősül és takarítását is megfelelő védőöltözékben javasoljuk mindenkinek.

Milyen problémákat okozhatnak még a galambok?

Az egészségügyi kockázat és a sok piszok mellett a galambok az lakóházak, társasházakban is kárt tehetnek.  Előfordul például, hogy kicsipegetik a kötőanyagot a cserepek közül, így balesetveszélyessé téve az épületek környékét. Ahogy az is komoly veszély, amikor a tetőtérbe fészkelik be magukat, ahonnan a szálló poron keresztül az épületben élők veszélynek vannak kitéve, illetve idővel a tetőteret is gyengíti a felgyülemlett piszok.

galambürülék

Nem ritka, hogy szellőzőhelyiségekbe, köztes szigetelő térbe költöznek be a madarak, ami gyakran azzal is jár, hogy a szellőzőrendszeren át a lakók is lélegzik a galamboktól származó káros anyagokat.

A fentiekből tehát világosan kiderül, hogy jobb, hogyha nem élünk együtt a galambokkal, illetve hogyha kisgyerekes szülőként vagy idősebb szülőkkel különösen odafigyelünk a fentiekre, a hosszú távú megoldás pedig csakis a galambriasztó felszerelése lehet, amivel részletesen a következő cikkünkben foglalkozunk

Felkeltettük érdeklődését? Kérdése van?

Ingyenes felméréssel és 100 % pénzvisszafizetési garanciával állunk rendelkezésére:

06 20 575 15 95

 

 

 
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Share This