Miért nélkülözhetetlen a galambriasztó a városban?

Szerző: | 2017. ápr 30. | galambriasztó megoldások

Észrevetted már valaha, hogy a városokban sokkal gyakrabban találkozhatsz galambbal, mint a vadonban?

 

Galambriasztó nélkül

 

Nem véletlenül!

Ráadásul otthonunk környezetében sokkal idegesítőbbek is ezek a piszkos, „tollas patkányok”.

 

Mai cikkünkben arról írunk, miért muszáj megszabadulni tőlük, és hogyan teheted ezt meg anélkül, hogy bántanád őket.

 

Az állatvilágnak meg van a maga hierarchiája, amiben mindenki ismeri és elfogadja a saját rangját: ismerünk zsákmányállatokat és ragadozókat. A galambok ebben a rendszerben bizony a hierarchia alján helyezkednek el, így igencsak sok természetes ellenségük akad.

 

Talán ez az egyik ok, hogy a közönséges galamb ennyire jól érzi magát az emberek mellett, és sokkal gyakrabban találkozhatsz vele a városokban, mint az erdőkben: itt biztonságban van, nem vadászik rá senki!

 


Emellett a városokban könnyű és gyors élelemszerzési lehetőségek vannak, ráadásul az utódnevelés is szinte zavartalan a számukra. 
A galambok tehát köszönik szépen, velünk boldogan élnek, amíg meg nem…

 

De mi emberek ezzel korántsem vagyunk így.

 

Galamb a varosban

 

 

Mit tehetsz ilyenkor?

 

Galambok vannak a környezetedben? Hívd meg az ellenségeiket!

 

Hozd a vadont a városba!

 

Persze nem szó szerint értjük:)

 

A természet törvénye azonban megoldást jelenthet a városi problémákra is.

 

Ha eleged van a galambokból, akkor a legegyszerűbb, ha olyan fegyverrel veszed fel a versenyt ellenük, amitől ők maguk a legjobban rettegnek: természetes ellenségükkel.

 

A természetben a varjak ragadozóak és gyakran más madarak fészkeit is kifosztják, így a galambok kifejezetten kerülik őket. A galambriasztók lényegében művarjak, amelyek képesek távol tartani a betolakodó madarakat.

 

Nincs más dolgod, mint, hogy kihelyezd a terasz, az ablak, vagy a tető jól látható helyére, a galambok pedig elővigyázatosságból inkább távol maradnak az otthonodtól.

 

Galambriasztóink egyszerűen és gyorsan működnek, komolyabb szerelési munkák nélkül.

 

“Jobb félni, mint megijedni!” – tartja a mondás, és bizony a megelőzés a galambokkal szembeni harcra is igaz.

 

Galambriasztóinkat nem csak akkor ajánljuk, ha már problémával küzdesz, sőt!

 

Megelőzésnek éppen olyan tökéletesek, mint a probléma megoldásának. Velük elkerülheted, hogy egyik napról a másikra az otthonod és környezete fertőző ürülékkel és tollakkal legyen tele.

 

A galambriasztók hatékonyak odaszokott galambokkal szemben is?

 

A visszatérő galambok bizony kitartóak. Ha egyszer úgy döntöttek, hogy szívesen élnek veled, mert itt biztonságban érzik magukat és enni is kapnak, akkor nem könnyű őket leszoktatni rossz szokásukról.

 

Ebben az esetben a fixen rögzített művarjú nem biztos, hogy elegendő. Ilyenkor ajánljuk a felfüggeszthető galambriasztóinkat, amelyeket a szél tart mozgásban, így még élethűbbnek hatnak.

 

De a galambok ravaszak: időnként előfordul, hogy egy-két madár elrettenthetetlen, és a lakók minden eddigi próbálkozása sikertelennek bizonyul. Az ilyen esetekre ott vannak madárhálóink, amiről bővebben korábbi cikkünkben olvashatsz.

 

Szeress, ne háborúzz!

 

Amikor galambriasztó megoldásokról beszélünk, mindig szem előtt tartjuk az állatok és a környezet védelmét: mindegyik megoldásunk galamb-barát, csupán az elrettentés erejével hat, a valóságban egyetlen állatnak sem kell megsérülnie vagy elpusztulnia.

 

Ez azért is fontos, mert senki nem szeretné, ha megszabadulna a galambürüléktől, cserébe viszont galambtetemek lennének a teraszán…

 

Ha Te is állatbarát, ugyanakkor végleges megoldást szeretnél a galambokkal szemben, akkor ne habozz, és hívj fel minket, mi pedig ingyenesen elvégezzük a helyszíni felmérést, és egy egyedi árajánlatot készítünk neked.

 

 

Az elkészült munkáinkra 3 év teljes körű garanciát biztosítunk.

 

A galamboknak nincsen helyük az otthonod közelében!

 

 

 
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Share This