Hogy űzhetném el a galambokat az otthonom közeléből huzalos galambriasztóval?

A huzalos galambriasztó előnyei

Már megint ott áll egy galamb az erkélyeden, bámul rád az ablakon keresztül, miközben éppen összepiszkítja a már ezredszerre is felmosott teraszt. Mikor elrepül, nem kell sokat várni, jön még másik kettő helyette, akik szintén nálad végzik el a dolgukat. Ez amellett, hogy gusztustalan, veszélyes és idegesítő is.

 

Foglald vissza az erkélyedet a huzalos galambriasztóval!

 

A nagyvárosi betondzsungelekben élő madarak egyre kevésbé népszerűek, hiszen ürüléküket kíméletlenül bárhol otthagyják. Szobrokon, emlékművökön, tetőkön és az ember teraszán is.

 

Létezik azonban olyan módszer, amely a galamboknak semmilyen sérülést nem okoz, mégis távol tartja őket a teraszodtól, ablakpárkányodtól.

 

„Tényleg betegséget hordoznak a galambok?”

Miért nincs a párkányon galambriasztóA galambürülékkel tényleg számtalan betegség és fertőzés terjed. Kiválthat asztmatikus rohamot vagy allergiás reakciót, de akár tüdőgyulladással is járhat az arra érzékenyeknél. Különösen olyan lakásokban érdemes nagyon odafigyelni, ahol kisgyermek, légúti megbetegedésben szenvedő vagy allergiára hajlamos személy él.

 

A galambürüléknek a feltakarítása sem egyszerű dolog, hiszen erős és intenzív szerre van szükség a baktériumok eltávolításához, de óvatosan kell hozzálátni, mert már maga a salakanyag is korrodáló hatású lehet, így hamar tönkreteheted a saját tulajdonodat. A megoldás hosszú távon a galambok „kiköltöztetése” az erkélyünkről és ablakpárkányainkról.

 

„Mit tehetek a galambok ellen?”

 

Számos készülék, tárgy, praktika és módszer létezik már a madarak elijesztésére, általában mindenki másra esküszik. Abban azonban az érintettek egyetértenek, hogy egy hosszútávon hatásos, vegyszermentes technikára lenne szükség, amely nem csúfítja el a ház homlokzatát és az állatoknak sem ártunk vele. Ilyen szerkezet a huzalos galambriasztó is.

 

„Hogy működik a huzalos galambriasztó?”

 

A szerkezet működése nagyon egyszerű elven alapul. A párkány fölé, – ahová rendszerint előszeretettel ülnek a galambok – néhány centiméterre penge vékony dótokat kell kifeszíteni a hozzá tartozó apró fülekkel vagy pálcákkal.

 

Ezeket olyan feszesre tudod beállítani, hogy a galamb rá se tud szállni, mert vágja a lábát, és instabil lesz számára a hely és nem érzi jól magát rajta.

 

Így piszkítani nem a te erkélyedre fog, baja viszont nem esik az állatnak.

 

Az egyik leginkább költséghatékony módszer ez, amely az utcáról sem látszik, így nem kell aggódni az esztétika miatt sem.

 

Rozsdamentes acélból készül, időjárásálló a szerkezet, amely sokáig fogja a javadat szolgálni.

 

A felszereléskor azonban legfontosabb a biztonság, méghozzá a te biztonságod: a huzalos galambriasztót sokszor magas helyre kell feltenni, a szerelése pengeélessége miatt balesetveszélyes.

 

A legnagyobb hátránya, ami miatt nem látod szinte sehol az, hogy könnyen elszakad, és nehez javítható, hiszen alig lehet kapni…

 

Ne próbálkozz asztalra helyezett székekkel, és ne is lógj ki a 4. emeleten az ablakból, hogy kihúzd a huzalt!

 

Ha nincs egy megbízható létrád, amit stabilan tudnál rögzíteni, ha félsz a magasban, vagy szimplán csak kétbalkezesnek érzed magad, inkább hívj minket és telepítjük neked a huzalos galambriasztót!

 

Egyetlen madár sem ér meg egy kéz- vagy lábtörést…

 

 
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Share This