Íme, a galambok elriasztásának legjobb módszerei!

A galambok elriasztása a célod egy életre?

Eleged van már a galambokból?

 

Több módszer is van, a kiabálástól a légpuskáig, de a legtöbbjük időrabló, állatkínzó, vagy „csak” hatástalan. Mi már számtalan módszert kipróbáltunk helyetted, tudjuk, mi működik, és mi nem! Olvass tovább, mert összeszedtük neked a galambok elriasztásának garantáltan működő módszereit!

Reggeli tumultus az iskola előtt. Nem ismeretlen az érzés, mikor legszívesebben ledudálnád és leordítanád az előtted levőt, de azt nem lehet, mert ő a Peti anyukája, aki csak még egy puszit akart adni a gyerekének, mielőtt bemegy az iskolába. Végre a te gyermeked is ki tud szállni a kocsiból, te pedig még egyszer a lelkére kötöd, hogy vigyázzon a vadonatúj iskolatáskájára, semmiképpen ne tegye azt a földre! Ahogy ezt kimondtad, a visszapillantóból látod, hogy egy jókora galamb ürüléke landolt a gyermeked sötétkék iskolatáskáján. Majd’ felrobbansz a méregtől!

 

Mégis mit lehet tenni ezek az ellen az idegesítő állatok ellen?

 

Különösen szívügyed a dolog, hiszen a múltkor a posta előtt is ez történt, csak éppen akkor a kezedben levő kávé és az éppen egészen jól belőtt frizurád volt a célpontja ezeknek a szárnyas bajkeverőknek. Döntöttél, ez így nem mehet tovább, most azonnal hadat üzensz a galamboknak!

 

Az esztétikai szempont mellett milyen problémát okozhatnak még a galambok?

 

Ha szeretnél hatásosan érvelni a városvezetésnél vagy az iskola igazgatójánál, és rávenni arra, hogy szálljon be a küzdelembe, akkor vesd fel a higiénia és a közegészségügy kérdését!

Hiszen a galambok ürüléke nem csak ronda és idegesítő, de még fertőzéseket is hordozhat magában, aminek terjedéséhez elég lehet egy lepottyantott iskolatáska vagy egy ürülékbe gurult focilabda a szünetben. Ha érintkezik vele az ember, már nincs biztonságban. Ez pedig csak úgy kerülhető el, ha a galambokat tartjuk távol az épületektől!

Nyugodtan hivatkozz arra, hogy a gyerekek egészsége forog kockán, főleg, ha az iskolában vannak allergiás, asztmás gyerkőcök is.

 

Működő módszerek a galambok elriasztására

 

Hát egy kis „hess – hess” ide biztosan nem lesz elég, ráadásul mivel sem iskolaigazgató, sem polgármester nem vagy, valami költséghatékony és működőképes megoldással kell előrukkolnod, ha rá szeretnéd beszélni az illetékeseket a galambűzésre.

  • Egy nagy épület esetében, ahol sok a párkány, jól bevált módszer a galambtüske, amitől egyszerűen fizikailag nem tudnak leszállni a galambok, ezáltal nem is pottyantanak oda.
  • Ha szeretnéd, hogy a környéket is messziről elkerüljék, lehet próbálkozni a műmadárral is, hiszen a galamb oda nem száll, ahol a legnagyobb természetes ellenségei tanyáznak. Ha emellett a módszer mellett döntötök, nem lesz elég egy – két madár, válasszatok többfélét a kínálatból!
  • A madárháló használata akkor ajánlott, ha vannak nagyobb teraszok vagy erkélyek, melyeket szintén jó lenne galambürülék- mentessé tenni, hiszen egy ilyen szerkezet kifeszítése után egyáltalán nem tudnak majd oda szállni.

 

„De én nem akarom erőszakra tanítani a gyerekem! Milyen példát mutatok, ha bántom a galambokat?”

 

Ezeknek a módszereknek pontosan ez a nagy előnye, hiszen egyáltalán nem tesznek kárt az állatokban, csupán arra kényszerítik őket, hogy válasszanak más törzshelyet maguknak. Humánus, sőt, állatbarát megoldások, amikről a gyerekednek is nyugodtan mesélhetsz, nem lesznek tőle rémálmai, és nem fogja úgy érezni, hogy az életben felmerülő problémákra az erőszak lenne a helyes megoldás.

Galambriasztásra fel!

Tel: +36 20 /575-1595

 

 
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Share This