Takarítás a galambok után – avagy a valódi piszkos munka 1.

Szerző: | 2016. aug 19. | Galambürülék, Takarítás

Sorozatunk első részében arról lesz szó, hogy milyen körülmények között találkozhatunk nem kívánt galamb látogatókkal és hogy hogyan álljunk neki a melléktermékek eltávolításának.

A galambok sokszor beköltöznek a házak tetőterébe, vagy az ereszek fölött húzzák meg magukat. Olykor csak azt kell megakadályoznunk, hogy egy-egy épületpárkányon leszállóhelyet találjanak, s úgy már biztosítható a párkány alatti terület tisztán tartása.

Máskor egy tetőtérben lévő galambok elűzésére lehet szükség, mielőtt megkezdjük a tisztítást, de olyan eset is előfordulhat, hogy nem lehet megközelíteni az adott területet, csupán elkeríteni, hogy ne jöhessen be több madár.

A galambriasztó tüskéket csak akkor lehet felhelyezni az épületekre, ha gondosan megtisztítjuk előtte a felületet. Ezen kívül a tisztításra elsősorban higéniai szempontból van szükség, illetve a szagok elkerülése végett, ne feledjük, hogy az ürülék betegségeket is hordoz. A veszélyt egyébként elsősorban a megszáradt ürülék jelentheti légzőszervi panaszokkal rendelkezők számára, ugyanis a finom por irritálhatja a légzőszerveket.

Ennek elkerülése végett érdemes maszkban dolgozni, illetve első lépésként bevizezni a tisztítandó területet. Vizezve, speciális vegyszerrel könnyebben fel is tudjuk majd szedni a galambszart. A maszkot vagy akár a légző készüléket a probléma nagyságrendjétől függően kell alkalmazni, nagy mennyiség mellett tehát mindenképp érdemes szakértőt hívni. Nagy kockázatú munka esetén teljes arcot befedő maszkra, kesztyűre és védőruházatra is szükség lehet.

Kétféle esetben van tehát szükség a galambok elűzésére.

Az egyik eset az, amikor a galambok napközben a kiálló párkányokra szállnak le és hagynak nyomot maguk után. Ekkor csak rövid ideig látogatják meg az adott területet, mivel céljuk, hogy élelmet keressenek, ezért állandóan úton vannak.

Más a helyzet akkor, ha beköltöznek egy-egy elhagyott épületrészbe, ahol nyáron 8-10 órát, télen viszont akár 16 órát, vagy többet is eltöltenek. Ekkor lényegesen több ürülék keletkezik, mint a nappali tevékenység eredményeként, ugyanakkor az eltávolítása könnyebb, mivel koncentráltabb, kisebb területen oszlik el.

Kedvet kapott a takarításhoz?

Ha nem, forduljon hozzánk bizalommal és megoldjuk a problémáját!

Forrás: http://www.pigeoncontrolresourcecentre.org/html/cleaning-pigeon-droppings.html

 

 
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Share This