Galambürülék takarítás

Szerző: | 2016. aug 19. | Takarítás

Hogyan tisztítsuk meg a galambok éjszakai szálláshelyeit?

Gyakran előfordul, hogy az időjárás viszontagságaitól védett tetőterekben fészkeket találunk, benne galambfiókákkal vagy tojásokkal.

 

Galambfióka

Örvös galamb fióka (Forrás: Wikipédia)

 Fontos tudni, hogy az örvös galamb Magyarországon nem tartozik a védett, vagy veszélyeztetett fajok közé. Ugyanakkor mérlegelnünk kell, hogy a talált fióka vagy tojás valóban galambtojás vagy fióka-e. Ha nem az,akkor fennáll a veszélye, hogy védett madarakat zavarunk meg, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy szakértővel egyeztessünk arról, hogy valóban galambfészket találtunk-e. Ha igen, akkor a fészek eltávolítható a helyszínről.

 Ha a fészkeket eltávolítottuk, kezdődhet a helyszín takarítása és fertőtlenítése. Érdemes olyan tisztító terméket választani, ami egyrészt hatékonyan eltávolítja a baktériumokat és egyéb kórokozókat, ugyanakkor nem okoz nagyobb környezeti szennyezést, és a felületet sem bántja

. Az eltávolításra a legfontosabb eszköz a festéklehúzó (spakli), amit az egyenes felületek megtisztítására használunk, majd drótkefézzük, végül gondosan leöblítjük a területet tiszta vízzel. Ezután következhet a fertőtlenítőszer alkalmazása a területen.  

Spakli a galambürülék eltávolítására

A galambok éjszakai szállásain általában nagyobb mennyiségű ürülék keletkezik.

Figyelem!

A galambürülék Magyarországon veszélyes hulladéknak minősül, így annak szállítása, és lerakása is speciálisan történik!

A kertes házzal rendelkezők gyakran a galambürüléket trágyaként használják, mivel nagyon kedvező tulajdonságokkal rendelkezik. Viszont ez jogszabály ellenes!

Kedvet kapott a takarításhoz?

Ha nem, forduljon hozzánk bizalommal és megoldjuk a problémáját!

Forrás: http://www.pigeoncontrolresourcecentre.org/html/cleaning-pigeon-droppings.html

 

 
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Share This